Gruiten en EU-schoolfruit- en groenteprogramma

Snoepen op school wordt niet toegestaan. Geef uw kind a.u.b. geen snoepgoed mee naar school. U kunt uw kind, indien U het nodig acht, een boterham, een liga, groenten of fruit meegeven, dat tijdens de pauze opgegeten kan worden. Vanaf groep 3 mag ook een flesje drinken mee voor in de pauze (geen koolzuur).

Dinsdag en donderdag zijn de zogenaamde "Gruitendagen". Dit betekent dat op die dagen alleen maar fruit of groente in de pauze gegeten mag worden. Wij hopen zo bij te dragen aan een gezonde leefstijl.

Ook willen wij ieder schooljaar graag meedoen aan het  EU-schoolfruit- en groenteprogramma. Hiermee stimuleren we de kinderen samen in de klas fruit en groente te eten. Concreet betekent dit dat we 20 weken lang iedere week 3 porties groente en fruit voor alle leerlingen ontvangen. En dat helemaal gratis dankzij financiering van de Europese Unie. 

Hiervoor schrijven we ons in het begin van het schooljaar in. Wanneer het aantal inschrijvingen meer is dan de maximale capaciteit dan vindt een loting plaats, dus het is altijd even afwachten of we ook echt mee kunnen doen.

 

Officiële website EU-Schoolfruitprogramma